Konservatiivse Rahvaerakonna esindajad osalevad 14.-15.augustini Paides toimuval Arvamusfestivalil nii diskussioonides oma alal, Eesti rahva erakonna eestoas kui ka teiste organisatsioonide korraldatud aruteludes tõstatades ühiskonna valupunkte ja pakkudes neile lahendusi.

Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees, ajaloolane ja publitsist Anti Poolamets osaleb  reedel, 14.augustil ERR stuudiolaval kell 15.00 toimuvas paneel, mida modereerib Rain Kooli – „Sidusus – kuidas erinevus mahuks samasse ühiskonda“. Kaasa löövad veel Kaja Kallas, Tarmo Jüristo, Kadri Simson ja Toivo Tänavsuu.

EKRE Riigikogu fraktsiooni aseesimees, Henn Põlluaas, osaleb laupäeval, 15.augustil kell 13.00 Väärtuste laval paneelis “Arenguabi andmine”. Osalevad Mailis Reps, Marina Kaljurand, Urmas Paet, modereerib Andreas Kaju.

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme osaleb laupäeval, 15.augustil kell 19.30 Orualal toimuvas erakondade esimeeste debatis. Modereerivad Annika Uudelepp ja Margo Loor, kaasa löövad Taavi Rõivas, Margus Tsahkna, Jevgeni Ossinovski, Kadri Simson, ja Andres Herkel. Juttu tuleb kõikidest tähtsamatest ühiskonna valupunktidest.

Konservatiivsel Rahvaerakonnal on laupäeval, 15.augustil Arvamusfestivalil ka oma ala, Eesti rahva erakonna ala, kus toimuvad järgnevad diskussioonipaneelid:

Laupäeval kell 12:00-13:30 toimub arutelu teemal „Millest on praegu kõige enam puudu Eesti põllumajanduspoliitikas?“

Räägime elu võimalikkusest maal laiemalt, kuid keskendume põllumajanduse arengule ja uutele suundumustele selles vallas. Arutlevad Eesti Maaülikooli professor Rando Värnik, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus, Eestimaa Talupidajate Liidu juhatuse aseesimees Leho Verk. Vestlust juhib konsulent ja MTÜ Eesti Maaelu Nõuandeteenistuse juhatuse liige Merry Aart.

Laupäeval kell 14:30-16:00 toimub arutelu „Maa tuleb taas täita lastega! Kolm last peres – uus Eesti miinimum.“

Arutame konservatiivide lahenduste üle Eesti demograafilistele probleemidele. Näiteks kuidas toetada noort peret ja stimuleerida iibe kasvu, kuidas suurendada noorte patriotismi ja kodulembust? Traditsioonilise pere eelised uute kooseluvormide ees. Milline on konservatiivne immigratsioonipoliitika? Kuidas stimuleerida tagasirännet Soomest ja mujalt?

Arutlevad Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees ja fraktsiooni esimees Riigikogus Martin Helme ja Konservatiivse Rahvaerakonna  juhatuse liige, Riigikogu fraktsiooni nõunik Urmas Espenberg.

Laupäeval kell 17:00-17:30 toimub arutelu „Eesti võimalused väljuda keskmise sissetuleku lõksust.“

Arutleme, miks on meie sissetulekud väiksed ja ei kasva loodetud tasemele? Mida see tähendab, et oleme keskmise sissetuleku lõksus? Kuidas selles välja tulla?

Arutelu veab eest TTÜ doktorant ja Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Imre Mürk.

Laupäeval kell 17:30-18:00 toimub arutelu „Majanduskriis- kas kriiside kriis?“aastate kriisi Eestis ja mujal võimendas ennekõike hüsteeriline suhtumine rahakurssi, mis ei peegeldanud majanduse kandevõimet. Kriitiline küsimus on, kas süsteemi sisse pumbatud raha tõmbab reaalmajanduse käima või mitte. Kui ei tõmba, siis varsti enam mingeid meetmeid järel ei ole. See, mis meil praegu käes on, võib olla isegi suurem kui 30-ndate kriis ja selle järelmid. See võib olla ühe elulaadi mudeli kinni jooksmine.

Ettevõtja Alar Tammingu peetavale sissejuhatavale ettekandele järgneb arutelu, kus on oodatud kaasa rääkima kõik huvilised.

Lähem info:

Urmas Espenberg

Tel: 58141650

Toode lisatud ostukorvi
Sulge Edasi vormistama