Eesti Konservatiivne Rahvaerakond andis esmaspäeval Harju maakohtule üle hagi Ekspress Meedia vastu, nõudes alates veebruarist kuni tänaseni meediagrupi väljaannetes nagu Eesti Ekspress, Delfi ja Eesti Päevaleht ilmunud kümnete laimavate artiklite kõrvaldamist, ebaõigete andmete ümberlükkamist, edaspidi laimamisest hoidumist ning moraalse kahju hüvitamist 150 000 euroga.

Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et Ekspress Meedia erinevad väljaanded on avaldanud kümneid artikleid, milles laimatakse kas erakonda üldiselt või mõnda erakonna liiget või juhatuse liiget. Taoline tegevus on erakonna hinnangul tsiviilõiguses kehtiva hea usu põhimõtte järjekindel ja kestev rikkumine, millega on selgelt kahjustatud erakonna head mainet ja nime. Konservatiivne Rahvaerakond on alates mai algusest püüdnud meediakontserni esindajatega saavutada kohtuvälist kompromissi oma õiguste kaitseks, paraku tulutult.

Leiame, et riigikogus esindatud parteid, millel on ligi 50 000 valija mandaat, ei saa nädalast-nädalasse, kuust-kuusse sildistada, fakte väänates halba valgusesse panna, ilma argumentatsiooni ja faktideta negatiivselt iseloomustada. Leiame, et osa eesti meediast on loobunud käitumast ajakirjandusena ja asunud käituma propagandistidena teatud ideoloogiate edendamiseks, heites oma tegevuses kõrvale tasakaalustatuse, hea ajakirjandustava ja seaduslikkuse.

Konservatiivne Rahvaerakond on veendunud, et varasemad sarnased kaasused ja riigikohtu pretsedendid annavad meile kohtus õiguse. Ühtlasi loodame, et see muudab Eesti meedia käitumist vastutustundlikumaks ning professionaalsemaks.

Lisainfo
Martin Helme

mob.53-300-002

Toode lisatud ostukorvi
Sulge Edasi vormistama