Täna jõudis riigikokku eelnõu, mis vastuvõtmise korral võimaldab tunnistada kehtetuks raske kuriteo sooritanud välismaalase pagulasstaatuse ning isik maalt välja saata. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liige Jaak Madison avaldab tunnustust, et võimuliit on viimaks tulnud välja ettepanekuga, mille EKRE esitas juba 2015. aasta lõpus.

„Juba kaks aastat tagasi selgitasime, et välismaalane, kellele on vastu tuldud ja asüüli antud, peab kohaldama ennast kohaliku riigi seaduste ja käitumisnormidega. Kui välismaalane kuritarvitab talle osutatud usaldust ja sooritab kuriteo, siis on see piisav alus pagulasseisundi kehtetuks tunnistamiseks,“ ütles Madison. „Toona võimuliit meie ettepanekuga ei arvestanud, aga rõõm on tõdeda, et EKRE selgitustöö on andnud tulemust.“

Madisoni sõnul on riigikogus täiesti tavaline praktika, et võimuliit hääletab opositsiooni eelnõud maha ja esitab mõni aeg hiljem need enda omadena. „Aus see ei ole, aga samas on kiiduväärt, kui võimuliit viib ellu ka opositsiooni ideid. Opositsioon saab sedakaudu valitsemises osaleda,“ märkis Madison.

Toode lisatud ostukorvi
Sulge Edasi vormistama