Saaremaa vallavolikogu ei toetanud esimesel lugemisel Tori sadama uuendamiseks 100 000 euro andmist.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige ja Saaremaa vallavolikogu liige Mart Saarso seadis oma sõnavõtus kahtluse alla, kas sellises summas ja sellisel viisil avaliku raha jagamine on ikkagi õigustatud. Tema sõnul pole tegemist sadama uuendamisega, vaid uue sadama ehitamisega.

Saarso avaldas kartus, et ehk pannakse sadamale hiljem aed ümber ja avalikkusele jääb see suletuks. “Ma saan inimlikult aru, et kellelegi meeldib, kui kümne meetri kaugusel tema kodust tehakse sadam korda,” viitas Saarso MTÜ eestvedajatele, kes elavad seal lähedal.

Volikogu arutas eelnõulaual , millega vallavalitsus soovis eraldada 100 000 eurot Tori jõesadama uuendamiseks, projekti oli heaks kiitnud Saarte Kalandus ning tegemist on PRIA-le kinnitamiseks saadetud omaosalusega.

Abivallavanem Mart Mäeker ütles eelnõud ette kandes, et rajatama peaks rohkem kui 70 meetri pikkune kai koos lossimis- ja veeskamisvõimalustega. Samuti süvendataks Tori jõge, mis on kohati vaid 30 sentimeetri sügavune. Mäekeri sõnul on tegemist linnamaaga ning selle projekti eestvedajad on olnud MTÜ Tori Sadam ja Kalurite ühing.

Eelnõu aruteluga kaasnes värske volikogu esimene suurem vaidlus, kus opositsionäär Mart Saarso viskas õhku ka korruptsioonikahtluse.

Toode lisatud ostukorvi
Sulge Edasi vormistama